Υπάρχει μια γενική πεποίθηση ότι το να έχεις φυσιολογικό βάρος είναι συνώνυμο με το να είσαι υγιής. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. 
Σε πολλές περιπτώσεις, τα άτομα φυσιολογικού βάρους, με κακή φυσική κατάσταση έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας που μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε αιτία αλλά και λόγω των καρδιοαναπνευστικών ασθενειών, σε σχέση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό βάρος και ασκούνται συστηματικά. 
Κι αν αυτό ακούγεται φυσιολογικό κι επόμενο τότε σίγουρα θα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα αγύμναστα άτομα με φυσιολογικό βάρος, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο (ξέρεις από τι! να μη ξαναγράφουμε τα δυσάρεστα) από ότι τα παχύσαρκα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά!
Παράδοξο; Σίγουρα. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια: το να έχεις φυσιολογικό βάρος δεν είναι αρκετό για να είσαι υγιής. Η φυσική κατάσταση παίζει σπουδαιότερο ρόλο στην υγεία. Και την φυσική κατάσταση την ενισχύει και την διατηρεί, τι άλλο; Η συστηματική άσκηση φυσικά!
Βιβλιογραφία
Ortega et al. (2018).The Fat but Fit paradox: what we know and don’t know about it. Br J Sports Med;52(3):151-153.
espa